Hannie:

“Ik werk (al jaren) met veel plezier op de Jetski. Waarom? Omdat ik blij word van deze bijzondere en mooie mensen.

Het geeft mij veel voldoening om de deelnemers een zinvolle dag invulling te geven waarin ze gezien worden en er naar ze geluisterd wordt”.

 

Wij zoeken voor de communicatiegroep Jetski een Persoonlijk Begeleider voor 28-32 uur per week.

Binnen Omega zijn we gestart met een communicatiegroep om meer aan te sluiten bij de behoeften en ontwikkelingsmogelijkheden van een aantal deelnemers met een wat gevarieerder (hoger) ontwikkelingsniveau (de EMB+ groep). De aandachtsgebieden liggen met name op cognitief en communicatief gebied en daarnaast ook op maatschappij- en taakgerichte activiteiten.

Wat doet een Persoonlijk Begeleider?

De Persoonlijk Begeleider coördineert de zorg rondom zijn/haar cliënten en is samen met collega’s verantwoordelijk voor het welzijn van alle cliënten in de groep. Het gebruik van diverse communicatiemiddelen speelt op deze groep een grote rol, hierbij kun je denken aan symboolcommunicatie middels foto’s en plaatjes via planborden, maar ook aan communicatiehulpmiddelen zoals oogbesturing en spraakcomputers. Interesse en/of ervaring hierin is van grote meerwaarde.

De werkzaamheden bestaan onder andere uit:

  • Ondersteunen en begeleiden van de volwassenen op de groep.
  • Coördineren van de zorg rondom je eigen deelnemers (in nauwe samenwerking met ouders, je collega’s en het transdisciplinaire team)
  • Samen met collega coördineren van diverse afwisselende taken op de groep.
  • Uitvoeren van (individuele/groeps) activiteiten t.b.v. dagbehandeling
  • Uitvoeren van medisch noodzakelijke handelingen

 

Wie zoeken wij?

Voor de functie van Persoonlijk Begeleider vragen wij bij voorkeur een HBO-V of een HBO-SPH opleiding. Affiniteit met de doelgroep staat voorop! Voor deze specifieke groep is aanvullende ervaring op didactisch gebied een pré; je kunt dan denken aan naast het hebben van een zorgopleiding en/of ervaring, een opleiding in het onderwijs of een aanvullende training op dit gebied.

Een aantal competenties lichten wij eruit:

  • Een innovatieve en creatieve instelling hebben in handelen en denken: het leuk vinden om iets nieuws te ontwikkelen en uit te voeren/durven pionieren.
  • Methodisch werken is een must, je moet dit goed beheersen en leuk vinden om te doen.
  • Met het team verschillende communicatieniveaus kunnen samenbrengen in activiteiten, waarbij ieder op zijn niveau kan aansluiten.
  • Affiniteit met digitale (communicatie-) hulpmiddelen

Wat bieden wij?

Een baan in een bijzondere werkomgeving met een prettige werksfeer waar collegialiteit hoog in het vaandel staat. Een kleinschalige organisatie die in ontwikkeling is en waar ieders specifieke deskundigheid belangrijk is. Het salaris en arbeidsvoorwaarden zijn conform de cao Gehandicaptenzorg. De functie van Persoonlijk Begeleider is ingeschaald in FWG 45.

Enthousiast en wil je meer informatie?

Voor meer informatie kan je ook contact opnemen met Ellen van Breemen te bereiken op tel. 020-6994225.

Solliciteren kan tot uiterlijk vrijdag 3 juli met een mail naar HR@stichtingomega.nl