Het verhaal van Kelly

 

Kelly volgde na haar middelbare school voor twee jaar een koksopleiding. Daarna deed ze de banketbakkersopleiding en ging ze werken bij een banketbakker. Haar carrière bij Stichting Omega als keukenmedewerker startte in 2013. Met heel veel plezier werkte zij zeven jaar in de keuken. Het werkplezier zat hem in de leuke collega’s waar zij mee samenwerkte in de keuken, de contacten met het zorgpersoneel en de kinderen en volwassenen die bij Omega op de dagbehandeling komen. Aangespoord door haar naaste collega’s en vriendinnen: ‘Je bent zo leuk met de kinderen’; ‘Je maakt zo makkelijk contact’; ‘Waarom doe je niet iets meer met jouw kwaliteiten?’, nam Kelly een wijs besluit. Nadat zij eerst de boot af hield; weer een opleiding moeten volgen stond haar in de weg, dacht zij: ‘Waarom ook niet? Ik ga het gewoon doen!’

Persoonlijk begeleider

Kelly kreeg een loopbaantraject aangeboden. Plezierige gesprekken met haar manager volgden. Kelly: ‘Zij stimuleerde mij aan alle kanten. Zelf dacht ik: eerst maar eens oriënteren welke opleidingen er zijn. Ik had een opleiding tot helpende of assistent-begeleider voor ogen, maar mijn manager dacht daar heel anders over. Zij vond dat ik veel meer in mijn mars had’.

In 2021 startte Kelly met de opleiding tot persoonlijk begeleider in de gehandicapten zorg niveau 4 via de Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL werken en leren); een opleidingstraject van drie jaar. Eind 2023 heeft Kelly haar opleiding succesvol afgerond. Het was gelijk duidelijk wat zij na het afronden van haar opleiding wilde gaan doen: ‘Werken op groep Klipper!’. Klipper is een groep op Omega waar volwassenen met zeer ernstige verstandelijke en meervoudige beperkingen maximaal vijf dagen in de week dagbehandeling krijgen.

Trots

‘Ik ben eigenlijk wel trots als ik terugkijk naar de afgelopen drie jaar. Dat ik, gestimuleerd door mijn omgeving en werkgever, uiteindelijk de stap heb durven zetten, maar ook dat Omega in mij geïnvesteerd heeft en mijn opleiding gefinancierd heeft”.

Kelly blijft werken op Omega, omdat haar liefde voor de doelgroep, de fijne collega’s en de uitdagingen die het werk met zich meebrengt, haar veel werkplezier geven.

Tips voor haar collega’s en ieder ander heeft zij zeker. ‘Heb je ambities, bespreek ze met je manager. Wees niet bang om dit gesprek aan te gaan, ook ik heb alle kansen gekregen en ben goed gefaciliteerd, zo doen we dat op Omega.’

 

Terug naar Vakbekwaam